Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Cupcakes καραμέλας
recipe_main_cupcakes-kirithra
Γεύσεις

Cupcakes καραμέλας

Συστατικά
Για τα cupcakes

150 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας
50 γρ. γάλα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το frosting

400 γρ. ζάχαρη άχνη
240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας
Για το σερβίρισμα

σάλτσα καραμέλας
κηρήθρα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε τη βανίλια, την καραμέλα, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μια το μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε κορνέ και μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά χαρτάκια για cupcakes που τα έχουμε τοποθετήσει σε φόρμα για muffin 12 θέσεων.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, την καραμέλα και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
Στολίζουμε τα cupcakes με το frosting και σερβίρουμε με καραμέλα και κηρήθρα

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα