3 πορτοκάλια, τις φλούδες του
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 δυόσμο, τους σπόρους
500 γρ. νερό
10-12 πορτοκάλια
Για το σερβίρισμα
σόδα
πορτοκάλι, σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια με έναν αποφλοιωτή. Φροντίζουμε να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, όχι το λευκό.
Βάζουμε τις φλούδες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το νερό. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό. Συνολικά θα χρειαστούμε 1 λίτρο από τον σουρωμένο χυμό.
Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
Σερβίρουμε σε αναλογία 1/5 δηλαδή 50 γρ. από την πορτοκαλάδα με 250 γρ. σόδα. Διακοσμούμε με φέτες από πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.