Ροδαλευριά από τον χυμό του ροδιού
Γνωστή σε όλους μας είναι η μουσταλευριά, αυτή είναι η Βασίλισσα, υπάρχουν όμως και οι πριγκίπισσες, η συκαλευριά που γίνεται με ξερά σύκα και η ροδαλευριά που γίνεται με τον χυμό από τα ρόδια.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε και πάμε να την φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε δύο ποτήρια χυμό ροδιού, τέσσερις κουταλιές της σούπας κοφτές νισεστέ, πολύ λίγη ζάχαρη, μισό φλυτζάνι αν είναι ξινά τα ρόδια, αν είναι γλυκά δεν θα χρειαστεί και καθόλου, ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, κανέλλα και τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα.
Βάζουμε τον χυμό του ροδιού σε μια κατσαρόλα να βράσει, κρατάμε το ένα ποτήρι για να διαλύουμε μέσα σ’ αυτό το νισεστέ προσθέτουμε ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, την ζάχαρη αν βάλετε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το διαλυμένο νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια διάφανη κρέμα όχι όμως πολύ πηχτή.
Όταν πήξει ελαφρά, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και βγάζουμε τηναρμπαρόριζα.
Σερβίρουμε την ροδαλευριά σε ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα…
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε και πάμε να την φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε δύο ποτήρια χυμό ροδιού, τέσσερις κουταλιές της σούπας κοφτές νισεστέ, πολύ λίγη ζάχαρη, μισό φλυτζάνι αν είναι ξινά τα ρόδια, αν είναι γλυκά δεν θα χρειαστεί και καθόλου, ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, κανέλλα και τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα.
Βάζουμε τον χυμό του ροδιού σε μια κατσαρόλα να βράσει, κρατάμε το ένα ποτήρι για να διαλύουμε μέσα σ’ αυτό το νισεστέ προσθέτουμε ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, την ζάχαρη αν βάλετε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το διαλυμένο νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια διάφανη κρέμα όχι όμως πολύ πηχτή.
Όταν πήξει ελαφρά, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και βγάζουμε τηναρμπαρόριζα.
Σερβίρουμε την ροδαλευριά σε ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα…