Υπέροχο γλυκό ψυγείου με φράουλες
Ένα εξαιρετικό γλυκό, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, δροσερό και ελάχιστα θερμιδογόνο είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα.
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης τετράγωνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, δυο πορτοκάλια και φράουλες, περίπου μισό κιλό.
Βάζουμε στο μούλτι μερικές φράουλες κομμένες, τον χυμό από τα δυο πορτοκάλια και τα κάνουμε αραιό πολτό.
Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα βρέχουμε με τον πολτό που κάναμε στο μούλτι.
Μετά φτιάχνουμε μια κρέμα βανίλια με κόρν Φλάουερ, σαν αυτή που κάνουμε στα μικρά παιδιά, η μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, που είναι εξίσου ωραία με την κανονική και βάζουμε την μισή πάνω από τα μπισκότα, μετά ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα που τους ρίχνουμε πάλι λίγο πολτό φράουλας και την υπόλοιπη κρέμα.
Τότε κόβουμε φράουλεςφέτες και αν έμεινε πολτός, όσος έμεινε ρίξτε τον πάνω στην κρέμα, μετα σκεπάστε την κρέμα με τις φέτες απ τις φράουλες και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.
Αν σας αρέσει σκορπίζετε και αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα, πρέπει να μείνει για δυο ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης τετράγωνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, δυο πορτοκάλια και φράουλες, περίπου μισό κιλό.
Βάζουμε στο μούλτι μερικές φράουλες κομμένες, τον χυμό από τα δυο πορτοκάλια και τα κάνουμε αραιό πολτό.
Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα βρέχουμε με τον πολτό που κάναμε στο μούλτι.
Μετά φτιάχνουμε μια κρέμα βανίλια με κόρν Φλάουερ, σαν αυτή που κάνουμε στα μικρά παιδιά, η μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, που είναι εξίσου ωραία με την κανονική και βάζουμε την μισή πάνω από τα μπισκότα, μετά ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα που τους ρίχνουμε πάλι λίγο πολτό φράουλας και την υπόλοιπη κρέμα.
Τότε κόβουμε φράουλεςφέτες και αν έμεινε πολτός, όσος έμεινε ρίξτε τον πάνω στην κρέμα, μετα σκεπάστε την κρέμα με τις φέτες απ τις φράουλες και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.
Αν σας αρέσει σκορπίζετε και αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα, πρέπει να μείνει για δυο ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.