Υλικά

200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
100 γραμ. Βιτάμ
4 κ.σ κακάο
1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
2-3 κουταλιές κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
χαρτάκια για τρουφάκια

Για την επικάλυψη
τρούφα σοκολάτας
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
τριμμένο καρύδι
τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τα τρουφάκια σοκολάτας, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βιτάμ και το κακάο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις γίνει το μείγμα ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.


Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο. Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε. Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό. Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού. Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.

Πηγή: argiro.gr