Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γαλοπούλας
κεφτεδες
Γεύσεις

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γαλοπούλας

Υλικά

500 γρ. κιμά γαλοπούλας
3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.

Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα