Συστατικά
1 έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
1 κρόκο, για το άλειμμα
30 γρ. ρόκα
120 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. μπέικον, σε φέτες
4 αβγά, μέτρια
60 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
πιπέρι
80 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)

Για το σερβίρισμα
ρόκα, τα φύλλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια ταρτιέρα 20x30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης ελαφρά και τον καλύπτουμε με μεμβράνη ή με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τον πάτο με φασόλια ή οποιοδήποτε άλλο όσπριο για βάρος και ψήνουμε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
Αλείφουμε με τον κρόκο τη ζύμη με ένα πινέλο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και απλώνουμε τη ρόκα στη βάση της.
Στη συνέχεια σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια και απλώνουμε διάσπαρτα στη βάση.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και απλώνουμε διάσπαρτα όπως το τυρί.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μισά blackberries και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη ταρτιέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, διακοσμούμε με τα υπόλοιπα blackberries και αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα εντελώς.
Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com