Η συνταγή για να φτιάξετε το πιο εύκολο mac 'n' cheese
recipe_main_mac-and-cheese-site
Γεύσεις

Η συνταγή για να φτιάξετε το πιο εύκολο mac 'n' cheese

Συστατικά

20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα.
Ρίχνουμε το τσένταρ, αλάτι, και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x25 εκ.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα