Κεφτεδάκια, το αγαπημένο μικρών και μεγάλων, σήμερα θα τα κάνουμε λίγο διαφορετικά και πιο υγιεινά αφού θα αποφύγουμε το τηγάνισμα, άρα και το πολύ λάδι…

Θα φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας ως συνήθως, πχ εγω δεν βάζω στα κεφτεδάκια σκόρδο, βάζω ελάχιστο κρεμμύδι και πολλά αρωματικά, είναι θέμα γούστου, εσείς βάζετε ότι σας αρέσει.

Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε για τα δικά μου κεφτεδάκια, για μισό κιλό κιμά θα χρειαστούμε λίγο λάδι, ένα αυγό, λίγη κέτσαπ, αλατοπίπερο, λίγο ξύδι, το ξύδι τα κάνει αφράτα, δυόσμο, βασιλικό θυμάρι και ρίγανη ξερά, όλα από λίγο, ένα πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι στο μούλτι λιωμένο, φρυγανιά τριμμένη, η μισό παξιμάδι μουσκεμένο στο νερό και καλά στυμμένο και τα ζυμώνετε καλά, όπως έγραψα πιο πάνω, σκόρδο δεν βάζω, γενικά νομίζω ότι το σκόρδο είναι έντονο και επικαλύπτει τις γεύσεις κι έτσι δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, τα φαγητά μου είναι υπέροχα και χωρίς σκόρδο.

Αν έχετε φρέσκο δυόσμο η και λίγο βασιλικό να βάλετε, τα μυρωδικά είναι ευπρόσδεκτα στα φαγητά μας, ειδικά στα κεφτεδάκια.

Αφού ζυμώσετε λοιπόν όλα τα υλικά καλά, τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν, εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Μετα βγάζετε το κιμά από το ψυγείο, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα βάζετε στο ταψάκι σας πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζετε να ψηθούν, στο ενδιάμεσο γυρίζετε τα κεφτεδάκια για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και μετα από λίγη ώρα είναι έτοιμα.

Τώρα για την σάλτσα γιαουρτιού θα χρειαστούμε, μισό κιλό γιαούρτι, δύο αυγά, αλατοπίπερο και ελάχιστο λάδι, χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το αλατοπίπερο και το λάδι.

Βάζουμε τα ψημένα κεφτεδάκια μας μέσα στο ταψάκι μας αφού βγάλουμε την λαδόκολλα που τα ψήσαμε, τα περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του γιαουρτιού, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για δέκα λεπτά μέχρι να γίνει μια ωραία κρούστα, χωρίς να ξεραθεί το γιαούρτι από κάτω, ίσα ίσα δηλαδή να πάρει χρώμα.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ένα πιλάφι που του πάει πολύ και δροσερή σαλάτα, κρασάκι η μπύρα επιβάλλεται!!