Συστατικά

  • 250 γρ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. λιναρόσπορο
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 20 γρ. παπαρουνόσπορο
  • 50 γρ. κάσιους, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μυρωδικά, ξηρά (θυμάρι, ρίγανη κλπ.)
  • 10 γρ. φύκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια 0,5 εκ.
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 170 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, τους σπόρους, τα κάσιους, τη σόγια και τον κουρκουμά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα, αν χρειαστεί.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, επιστρέφουμε το μείγμα στο μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρόμη.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια, αν θέλουμε, με τα χέρια μας. Όταν το πιέζουμε μέσα στα δάχτυλά μας πρέπει να γίνεται μια μάζα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20x30 εκ., το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • To πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και μετά με την πίσω μεριά ενός ποτηριού για να γίνει συμπαγές.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει καλά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, κόβουμε το μείγμα σε μπάρες, και τις απολαμβάνουμε σκέτες ή τις συνοδεύουμε με γιαούρτι.
πηγή:akispetretzikis.com