Υλικά

1 φλιτζάνι (160 γρ.) ανάλατα κάσιους

+ ¼ φλιτζάνι (35 γραμ.) ψιλοκομμένα κάσιους

1 φλιτζάνι (114 γραμ.) αλεύρι αμυγδάλου

4 κουταλιές της σούπας (42g) ζάχαρη καρύδας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

7 κουταλιές της σούπας (81 γραμ.) λιωμένο λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σπιτική σάλτσα καραμέλας

½ φλιτζάνι (80g) μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° . Λαδώνουμε μία μικρή τετράγωνη φόρμα και τη ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο μούλτι τα κάσιους και τα αλέθουμε τελείως. Τα υπόλοιπα ( 35 γραμμ ) τα σπάμε σε μικρά κομμάτια χωρίς να τα λιώσουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα κάσιους, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη καρύδας και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τα σπασμένα κάσιους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι καρύδας λιωμένο και τη βανίλια και με τα χέρια μας αρχίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού το βούτυρο. Αφαιρούμε από το μείγμα ½ φλιτζάνι και το κρατάμε στην άκρη. Το υπόλοιπο, το απλώνουμε καλά πάνω στο απορροφητικό χαρτί και το ισιώνουμε από πάνω.

Προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του μείγματος αμυγδάλου-κάσιους. Πάνω από την καραμέλα στρώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και από πάνω το ½ φλιτζάνι του μείγματος που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 18 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 F και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε οι μπάρες μας να γίνουν τραγανές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Τις κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο.

πηγή:tastyday.gr