Υλικά

Για το μπισκότο

  • 150 γραμ. μπισκότα digestive (αλεσμένα σε τρίμματα)
  • 2 κ.σ. γεμάτες λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ξύσμα λάιμ
  • 6 κ.σ. χυμό φράουλας
Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λάιμ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλαόυρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
Για την κρέμα τυριού

  • 2 φύλλα ζελατίνα
  • 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση

  • Για το εύκολο τσιζκέικ φράουλα χωρίς ψήσιμο, ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά. Βάζουμε σε μπολ το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, ο κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα τυριού

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει.
  • Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και τη βανίλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
  • Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φράουλα.
  • Παγώνουμε για μερικές ώρες.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
πηγή:tastyday.gr