Λαχταριστή πανακότα με κατίκι
recipe_main_pannacotta-katiki-site
Γεύσεις

Λαχταριστή πανακότα με κατίκι

Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 3-4 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στύψει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθούν.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κατίκι, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ στο κατσαρολάκι με μείγμα της κρέμας, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Σερβίρουμε με μέλι και θυμάρι.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα