Συστατικά
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 120 γρ. βρόμη
  • 150 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με τη βρόμη και το γάλα αμυγδάλου μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο κολλώδες μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και τις απλώνουμε μέσα σε ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να φτιάξουμε 8 pancakes.
  • Σερβίρουμε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου, φράουλες και blueberries.
πηγή:akispetretzikis.com