Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού
1 φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. σιρόπι σύκου (ή ρυζιού ή βύνη κριθαριού ή χαρουπόμελο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα:
2 ώριμες μπανάνες
3-4 κ.σ. ταχίνι ολικής
Λίγο επιπλέον σιρόπι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και φτιάξτε ένα χυλό που να ρέει, αλλά σχετικά αργά, δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε όμως να στέκεται. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή πλατό αν έχω). Μόλις κάψει χαμηλώστε τη φωτιά και ρίχτε στο κέντρο (ποσότητα περίπου ένα φλιτζάνι του ελληνικού, δηλαδή 50-60ml). Αφήστε την να απλωθεί μόνη της και περιμένετε να κάνει τρύπες στην επάνω μεριά. Αρχίστε να ξεκολλάτε τη ζύμη πρώτα από την περίμετρο και μετά προς το κέντρο. Με μία γρήγορη και σταθερή κίνηση αναποδογυρίστε την. Μόλις φουσκώσει και ξεκολλάει εύκολα με τη σπάτουλα, βγάλτε την και ρίξτε το χυλό για την επόμενη δόση. Αρχικά μην στοιβάξετε τις έτοιμες πίτες γιατί θα ιδρώσουν. Καλύτερα να τις απλώσετε στην επιφάνεια ενός πιάτου για μερικά λεπτά για να κρυώσουν. Όταν είναι όλες έτοιμες στρώστε την πρώτη, απλώστε λίγο ταχίνι και ροδέλες μπανάνας και επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Στην τελευταία στρώση ρίξτε μπόλικο από το σιρόπι που χρησιμοποιήσετε.

πηγή:tastyday.gr