Η λατρεμένη σε όλους μας μπριζόλα , ζουμερή και λαχταριστή με τηγανιτές πατάτες και μία λαχταριστή σάλτσα, υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση και να προσφέρει μία...ένοχη απόλαυση.


Τα υλικά


  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 κιλό πατάτες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι χοντροσπασμένο

Για τη σάλτσα


  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
  • ½ κουτ. σούπας εστραγκόν
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 100ml ελαιόλαδο
Η διαδικασία

  • Ετοιμάζετε τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε και τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις κόβετε σε μπουκιές. Στη συνέχεια, τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Ετοιμάζετε τις μπριζόλες: Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει «κάψει» αρκετά ή στο γκριλ.
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια της επιλογής σας, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και σερβίρετε, συνοδεύοντας με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Καλή απόλαυση!