Λαχταριστή μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες
Η λατρεμένη σε όλους μας μπριζόλα , ζουμερή και λαχταριστή με τηγανιτές πατάτες και μία λαχταριστή σάλτσα, υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση και να προσφέρει μία...ένοχη απόλαυση.
Τα υλικά
Για τη σάλτσα
Καλή απόλαυση!
Τα υλικά
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 1 κιλό πατάτες
- λάδι για το τηγάνισμα
- ανθό αλατιού
- πιπέρι χοντροσπασμένο
Για τη σάλτσα
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
- ½ κουτ. σούπας εστραγκόν
- ¼ φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 100ml ελαιόλαδο
- Ετοιμάζετε τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε και τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις κόβετε σε μπουκιές. Στη συνέχεια, τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ετοιμάζετε τις μπριζόλες: Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει «κάψει» αρκετά ή στο γκριλ.
- Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια της επιλογής σας, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και σερβίρετε, συνοδεύοντας με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.
Καλή απόλαυση!