Το αγαπημένο μας κοτόπουλο ως κυρίως γεύμα, σε μία συνταγή για απόλαυση και φυσικά γεμάτο στομάχι!

Τα υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
  • 3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο multi χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πιρέξ το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.
  • Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.