Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό τον γλυκό «πειρασμό» ; Μία συνταγή που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, έρχεται για να προσφέρει στιγμές απόλαυσης και...λιγούρας!
Ανακατεύετε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακιά και λεία ζύμη. Την καλύπτετε και την αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη, τα απλώνετε με τα δάχτυλα σε τέσσερα λαδωμένα ταψάκια και αφήνετε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Μοιράζετε τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη στα ταψάκια και απλώνετε τις ροδέλες της μπανάνας. Ψήνετε τις γλυκές πίτσες στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά.