Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Γιαουρτλού με κεμπάπ: Η αγαπημένη, πολίτικη απόλαυση
γιαουρτλου
Γεύσεις

Γιαουρτλού με κεμπάπ: Η αγαπημένη, πολίτικη απόλαυση

Με γιαούρτι, κεμπάπ και κόκκινη σάλτσα

Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
Κιμάς αρνίσιος 250 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο τριμμένο
Κύμινο 1 κουταλάκι γλυκού
Μπαχάρι τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού

Κόλιανδρο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Ντομάτες 4 τεμ ψιλοκομμένες
Κανέλα 1 πρέζα
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη και 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Πίτες για σουβλάκι
Γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ

Οδηγίες
Τρίβουμε το κρεμμύδι ή το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το στραγγίζουμε καλά να αποβάλλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, όλα τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ και τα ψήνουμε στον φούρνο ή στην σχάρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς την σάλτσα μας. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο λαδάκι. Τοποθετούμε σε πιατέλα τις πίτες, από πάνω βάζουμε γιαούρτι, περιχύνουμε με την σάλτσα μας και τέλος τοποθετούμε τα κεμπάπ κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα