Αρκαδικό φαγητό που γίνεται κατ εξοχήν στην περιοχή κυρίως με κόκορα, εμείς όμως θα το φτιάξουμε με κοτόπουλο,Σχετικά άρθρα



Ας ξεκινήσουμε…


Αφού πλύνουμε καλά το κοτόπουλο, αν δεν μας το έχει κόψει ο χασάπης μας, τοκόβουμε εμείς σε μερίδες, η αγοράζουμε στήθη η μπουτάκια και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι για να το τσιγαρίσουμε μέχρι να ροδίσει.


Όταν ροδίσει ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κρεμμύδι που το έχουμε περάσει από το μούλτι , το φέρνουμε άλλες δύο βόλτες να μαραθεί και σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανελογαρύφαλλα, χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μία μιάμιση ώρα, η στην χύτρα ταχύτητας για μισή ώρα.


Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να βράσουμε τις χυλοπίτες.


Στην σάλτσα που έχει γίνει από το βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη για να βράσουμε τις χυλοπίτες μας, χωρίς βέβαια να σουρώσουμε, όταν λοιπόν βράσει το νερό, ρίχνουμε τις χυλοπίτες ανακατεύουμε καλά στην αρχή για να μην κολλήσουν και αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο περίπου, αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο και παίρνουν όλα μαζί μια βράση.


Για ένα ολόκληρο κοτόπουλο, θα χρειαστούμε ένα πακέτο χυλοπίτες.


Έχουμε οπωσδήποτε τριμμένη μυζήθρα, η ότι άλλο τυρί σας αρέσει, αλλά η μυζήθρα του πάει περισσότερο και μια ωραία πράσινη σαλάτα, φαγητό μούρλια.