Μοσχαράκι με βαλσάμικο και μουστάρδα
Ένα φαγητό που μπορεί να εκτοξεύσει τη γεύση
Υλικά
Ουρά μοσχαρίσια 1 ή 2 (ανάλογα τις μερίδες)
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση
Δάφνη 1 φύλλο
Μοσχοκάρυδο 2-3 κόκκους
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό για βράσιμο
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει την ουρά σε κομμάτια. Πλένουμε τα κομμάτια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια της ουράς,τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την δάφνη, τους κόκκους μοσχοκάρυδου και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.Ενδιάμεσα του βρασίματος προσθέτουμε το αλάτι.
Προς το τέλος του βρασίματος αφού έχει μαλακώσει το κρέας δηλαδή,βγάζουμε ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα μπολ να κρυώσει ελάχιστα, προσθέτουμε το αλεύρι, το βαλσάμικο, την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και το αδειάζουμε ξανά στη κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μοσχοκάρυδου και σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ, ή πιλάφι ή ζυμαρικά.
Ουρά μοσχαρίσια 1 ή 2 (ανάλογα τις μερίδες)
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση
Δάφνη 1 φύλλο
Μοσχοκάρυδο 2-3 κόκκους
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό για βράσιμο
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει την ουρά σε κομμάτια. Πλένουμε τα κομμάτια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια της ουράς,τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την δάφνη, τους κόκκους μοσχοκάρυδου και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.Ενδιάμεσα του βρασίματος προσθέτουμε το αλάτι.
Προς το τέλος του βρασίματος αφού έχει μαλακώσει το κρέας δηλαδή,βγάζουμε ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα μπολ να κρυώσει ελάχιστα, προσθέτουμε το αλεύρι, το βαλσάμικο, την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και το αδειάζουμε ξανά στη κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μοσχοκάρυδου και σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ, ή πιλάφι ή ζυμαρικά.