Λαχταριστό gingerbread κέικ με τυρί κρέμα
Συστατικά
- 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 2 γρ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, για πασπάλισμα
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ξύσματα.
- Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα.
- Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, τζίντζερ, αλάτι) και προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C, στον αέρα.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί 20x30 εκ. (ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα), αδειάζουμε το μείγμα, το οποίο θα πρέπει να έχει πάχος 1-1,5 εκ.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο εάν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με ένα κουτάλι μοιράζουμε την επικάλυψη πάνω στα κομμάτια του κέικ μας.
- Πασπαλίζουμε με τη σκόνη τζίντζερ και σερβίρουμε.