Συστατικά

  • 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ξύσματα.
  • Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα.
  • Όταν λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, τζίντζερ, αλάτι) και προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C, στον αέρα.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί 20x30 εκ. (ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα), αδειάζουμε το μείγμα, το οποίο θα πρέπει να έχει πάχος 1-1,5 εκ.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο εάν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
Για την επικάλυψη:

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με ένα κουτάλι μοιράζουμε την επικάλυψη πάνω στα κομμάτια του κέικ μας.
  • Πασπαλίζουμε με τη σκόνη τζίντζερ και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com