Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέϊκ
gkij7iouauzotpdret2l
Γεύσεις

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέϊκ

Ένα άκρως εορταστικό κέικ που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας

Υλικά

2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι βούτυρο
7 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1πιάτο βαθύ αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα ( όποια θέλετε)
1 πιάτο βαθύ αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1 πιάτο βαθύ χουρμάδες και σταφίδες
Ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού
4 κοπανισμένα γαρύφαλα
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Βανίλια
ένα ποτηράκι κονιάκ

Για την αμυγδαλόπαστα

3 ποτήρια αμύγδαλα
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
Βανίλια

Για το γλάσσο

1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέϊκ 28Νο ή 30Νο. Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Βγάζουμε το κέϊκ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ραντίζουμε με ουίσκι, ρούμι ή κονιάκ. Για τις επόμενες πέντε έξι μέρες, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ραντίζοντας το κέϊκ μας.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μούλτι. Καλύπτουμε το κέϊκ με την αμυγδαλόπαστα.
Τέλος, φτιάχνουμε το γλάσσο και «σφραγίζουμε» το κέϊκ προκειμένου να «αιχμαλωτίσουμε» στο εσωτερικό του όλα τα αρώματα και τις γεύσεις των φρούτων, των μπαχαρικών και των ποτών.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα