Υλικά
Γιαούρτι 400 γρ
Ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού (όχι γεμάτη)
Σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα τσαγιού
Σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Κονιάκ 1 ποτηράκι του κρασιού
Βανίλιες 2 τεμ
Αμύγδαλα 1 1/2 κούπα του τσαγιού

Για το σιρόπι
Νερό 3 κούπες τσαγιού
Ζάχαρη 2 κούπες τσαγιού
Φλούδες από λεμόνι 2 -3 τεμ

Οδηγίες
Στο μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό), διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μπολ, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί),μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 7 -8 λεπτά. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την ελαφρώς ζεστή πίτα κι αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

* Σερβίρουμε με παγωτό ή μπορούμε να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος με άχνη ζάχαρη και να φτιάξουμε σαντιγί ή ζεσταίνουμε 8ο γρ κρέμα γάλακτος , λιώνουμε 125 γρ θρυμματισμένη κουβερτούρα μέσα, ανακατεύουμε και αλείφουμε με σπάτουλα την επιφάνεια της πίτας.