Το πιο νόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό
Μια απλή συνταγή
Υλικά
2 άτομα
2 πόδια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
0.5 ποτηράκι του κρασιού κρασί της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 γαρύφαλα ή γαρύφαλο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
2 μπαχάρια
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και ξεπετσιασμένο (μπορεί να είναι και ψαχνό, απλά το κρέας που είναι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο μαλακό), και αφήνουμε λίγο να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, το γαρύφαλο, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο (να ξεκολλήσει από το κόκκαλο κατά σημεία). Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για 1 με 2 λεπτάκια.
2 άτομα
2 πόδια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
0.5 ποτηράκι του κρασιού κρασί της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 γαρύφαλα ή γαρύφαλο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
2 μπαχάρια
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και ξεπετσιασμένο (μπορεί να είναι και ψαχνό, απλά το κρέας που είναι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο μαλακό), και αφήνουμε λίγο να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, το γαρύφαλο, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο (να ξεκολλήσει από το κόκκαλο κατά σημεία). Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για 1 με 2 λεπτάκια.