Συστατικά
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 50 ml amaretto
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ - 2 λεπτά.
  • Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια φόρμα 20x10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.
πηγή:akispetretzikis.com