Πως θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο, σιμιγδαλένιο χαλβά για την Καθαρά Δευτέρα
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα σας γλυκάνει
Υλικά
Σιμιγδάλι 250 γρ χονδρό
Βούτυρο 125 γρ
Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)
Οδηγίες
Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) . Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.
Σιμιγδάλι 250 γρ χονδρό
Βούτυρο 125 γρ
Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)
Οδηγίες
Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) . Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.