Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι
Μια συνταγή για τους λάτρεις των θαλασσινών
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μύδια φρέσκα
1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
½ κιλό μύδια φρέσκα
1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.