Ρολό κοτόπουλο με σπανάκι και δυο ειδών σάλτσα
Με μοσχοκάρυδο και κεφαλογραβιέρα
Υλικά
Κοτόπουλο φιλέτο 2 τεμ λεπτά
Σπανάκι 300 γρ
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Λεμονοπίπερο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδια φρέσκα 2 τεμ
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ. ή καπνιστό τυρί
Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή. 1 κουταλάκι του γλυκού
Άνηθο- μαϊντανό 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την σάλτσα 1
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ καπνιστή ή ψητή εμπορίου
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Για την σάλτσα 2
Γιαούρτι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Μέλι 1/2 κουτάλι της σούπας
Μουστάρδα 1/2 κουτάλι της σούπας
Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλο , τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με το λεμονοπίπερο. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι,τα σοτάρουμε μαζί,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την γλυκιά και πικάντικη πάπρικα, το αλάτι, τα αφήνουμε 5 -7 λεπτά και κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Απλώνουμε τα φιλέτα στο ξύλο κοπής και τοποθετούμε πάνω σε κάθε φιλέτο το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί, τα τυλίγουμε ρολό , τα δένουμε με σπάγκο ή τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε ταψί να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά , προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κι αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 30 λεπτά και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό με 2 ειδών σάλτσες :
1. Βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ,τον ντοματοπολτό, αλάτι-πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ και συνοδεύουμε τα φιλέτα.
2. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, την μουστάρδα , το μέλι, αλάτι-πιπέρι και το κάρυ και σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα.
Κοτόπουλο φιλέτο 2 τεμ λεπτά
Σπανάκι 300 γρ
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Λεμονοπίπερο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδια φρέσκα 2 τεμ
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ. ή καπνιστό τυρί
Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή. 1 κουταλάκι του γλυκού
Άνηθο- μαϊντανό 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την σάλτσα 1
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ καπνιστή ή ψητή εμπορίου
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Για την σάλτσα 2
Γιαούρτι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Μέλι 1/2 κουτάλι της σούπας
Μουστάρδα 1/2 κουτάλι της σούπας
Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλο , τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με το λεμονοπίπερο. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι,τα σοτάρουμε μαζί,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την γλυκιά και πικάντικη πάπρικα, το αλάτι, τα αφήνουμε 5 -7 λεπτά και κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Απλώνουμε τα φιλέτα στο ξύλο κοπής και τοποθετούμε πάνω σε κάθε φιλέτο το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί, τα τυλίγουμε ρολό , τα δένουμε με σπάγκο ή τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε ταψί να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά , προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κι αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 30 λεπτά και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό με 2 ειδών σάλτσες :
1. Βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ,τον ντοματοπολτό, αλάτι-πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ και συνοδεύουμε τα φιλέτα.
2. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, την μουστάρδα , το μέλι, αλάτι-πιπέρι και το κάρυ και σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα.