Είπαμε να μαγειρεύουμε φαγητά στην εποχή τους, αλλά τι τα θες, επειδή μπορούμε πια να βρούμε υλικά που σε άλλους καιρούς δεν θα βρίσκαμε, μπαίνουμε στον πειρασμό και καταστρατηγούμε τους κανόνες μας…

Όμως είμαστε στην εποχή της αγκινάρας και του αρακά, τέτοια εποχή μπορούμε να τα αγοράσουμε και να τα βάλουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη για να τα έχουμε όποτε τα θελήσουμε.

Εύκολο φαγητό για όλα τα γούστα, οικονομικό και γρήγορο.

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα πακέτο αρακά, μερικές πατάτες λίγα καρότα άνηθο, κρεμμυδάκια φρέσκα,αλάτι, πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών,χυμό από δυο λεμόνια, δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι η νισεστέκαι λάδι.

Πάμε να το φτιάξουμε…


Βάζουμε στην κατσαρόλα μέσα λίγο λάδι και φέρνουμε δυο βόλτες το φρέσκο κρεμμυδάκι με τον άνηθο, όταν μαραθούν λίγο ρίχνουμε τις πατάτες χοντροκομμένες, τα καρότα σε ροδέλες και τα ξαναφέρνουμε βόλτα, αμέσως μετα ρίχνουμε και τον αρακά μας, τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να βράσουν και να μείνει το φαγητό μας σχεδόν με το λαδάκι του, εξάλλου γι αυτό λέγονται λαδερά, αλλιώς θα τα λέγαμε λαχανικά μπλούμ.

Τώρα, στο μούλτι χτυπάμε τον χυμό των λεμονιών το αλεύρι με λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, αμέσως η σάλτσα του πήζει και έτοιμο το φαγητό μας!!

Το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούν πολύ εδώ στην Κρήτη σε πολλά φαγητά αποφεύγοντας το αυγό και είναι εξίσου ωραία και πιο ελαφριά.