Υλικά για 2 τσουρέκια

Υλικά για τη ζύμη

570 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 
140 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
2 αυγά
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 γρ. μαστίχα Χίου
5 γρ. μαχλέπι
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κύβο Φρέσκια Μαγιά
1 ασπράδι αυγού (για επάλειψη)

Υλικά για τη γέμιση

1 Μαρμελάδα Φράουλα
1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο

Υλικά για το γαρνίρισμα

1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Προσθέτετε τη φρέσκια μαγιά και ανακατεύετε, έως ότου αυτή να λιώσει. Τοποθετείτε το μίγμα της μαγιάς με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνετε με γάντζο, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Βάζετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τη χωρίζετε σε 4 μέρη και πλέκετε, ανά δύο, τα τσουρέκια. Τα βάζετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλείφετε με το ασπράδι και ψήνετε στους 170ºC για περίπου 30 λεπτά. Κόβετε στη μέση τα τσουρέκια και γεμίζετε με τη Μαρμελάδα Φράουλα και το τριμμένο μπισκότο. Για το γαρνίρισμα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες σε μπεν μαρί και επικαλύπτετε τα τσουρέκια.