Υλικά:

2 κιλά εντεράκια από κατσίκι ή αρνίσια
50 γρ. ξύδι
αλάτι-πιπέρι
1 σκέπη (μπόλια) αρνίσια
1 συκωταριά αρνίσια με τα γλυκάδια της
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ.σ. μπούκοβο
2 κ.σ. ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά την αντεριά. Γυρίζουμε τα αντεράκια τα μέσα έξω μ' ένα ξυλάκι και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα βάζουμε σε λεκάνη με το ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10' τουλάχιστον.

Ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Παράλληλα ξεπλένουμε καλά τη σκέπη και τη βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό που έχουμε στύψει ένα λεμόνι και την αφήνουμε 30' για ν' ανοίξει και ν' ασπρίσει.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκ. Τα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τα μπαχαρικά. Αλάτι δεν βάζουμε σ' αυτή τη φάση γιατί θα σφίξει.

Αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε 2 σούβλες μεταλλικές των 30 εκ. περνάμε τα κομμάτια της συκωταριάς εναλλάξ ως εξής: πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, γλυκάδια και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε ένα κομμάτι σκέπη,που να μας καλύψει όλη τη σούβλα και τυλίγουμε ομοιόμορφα από πάνω από το κρέας και μετά τα τυλίγουμε τα εντεράκια πάνω από τη σκέπη.

Τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας. Τυλίγουμε με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45' τυλιγμένο.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 20' λεπτά για να ροδίσει.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!