kolokuthakia-gemista-me-tyr
Γεύσεις

Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί

Με κασέρι και ρίγανη

Υλικά
Κολοκυθάκια 7 τεμ χονδρά
Κασσέρι 200 γρ τριμμένο
Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μαλακωμένες σε γάλα
Γάλα 3-4 κουταλιές σούπας για το μαλάκωμα του ψωμιού
Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
Αλάτι - πιπέρι
Ρίγανη ελάχιστα
Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο
Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες

Οδηγίες
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά, τα κόβουμε οριζόντια, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε. Μαλακώνουμε τις μπαγιάτικες φέτες ψωμιού στο γάλα και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη ψίχα του κολοκυθιού, το μαλακωμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα στην γέμιση, αλλά προσοχή δεν θέλουμε να πήξει το μείγμα) ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα