Εύκολα λουκανοπιτάκια σπιτικά
Ένα σνακ που θα φτιάξετε εύκολα με αγνά υλικά
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
½ φακ. μαγιά σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
½ φλ.τσαγιού λάδι
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύω το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι.
Προσθέτω ½ κιλό FARINUP και ζυμώνω. Αφήνω τη ζύμη ½ ώρα να φουσκώσει. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγω φύλλο (στο μέγεθος πίτσας) και χωρίζω σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα) – βουτυρώνω. Στη μεγάλη άκρη του κάθε κομματιού βάζω ένα λουκανικάκι και λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα και διπλώνω. Κλείνω τις άκρες και τα βάζω σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ανάμεσα στα λουκανικοπιτάκια βάζω λίγο βούτυρο. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
½ φακ. μαγιά σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
½ φλ.τσαγιού λάδι
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύω το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι.
Προσθέτω ½ κιλό FARINUP και ζυμώνω. Αφήνω τη ζύμη ½ ώρα να φουσκώσει. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγω φύλλο (στο μέγεθος πίτσας) και χωρίζω σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα) – βουτυρώνω. Στη μεγάλη άκρη του κάθε κομματιού βάζω ένα λουκανικάκι και λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα και διπλώνω. Κλείνω τις άκρες και τα βάζω σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ανάμεσα στα λουκανικοπιτάκια βάζω λίγο βούτυρο. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.