Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
kerkiraiko-murmigato-tis-vasilikis
Γεύσεις

Κερκυραϊκή μυρμηγκάτη τούρτα

Με μπισκότα σαβουαγιάρ, καφέ και αμαρέτο

Υλικά 
2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
8 κρόκους (από αυγά ολόφρεσκα βιολογικά)
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή κουβερτούρα σε σταγόνες
3 πακέτα (3x200 γρ.) τυρί μασκαρπόνε
2 φλ. δυνατό καφέ
1/2 φλ. αμαρέτο
350 γραμ
σαντιγί 100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα µπολ, βάζουµε τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν και να κρεµώσουν για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουµε στην κρέµα και τα τρίµµατα σοκολάτας.

Θα χρησιµοποιήσουµε ένα µακρόστενο πυρίµαχο σκεύος. Βάζουµε σε ένα άλλο µπολ τον καφέ (κρύο) και το αµαρέτο. Βουτάµε ένα ένα τα σαβουαγιάρ µέχρι τη µέση και τα στρώνουµε σε σειρά, να καλυφθεί ο πάτος του πυρίµαχου σκεύους.

Απλώνουμε σε µία στρώση τη µισή κρέµα τυριού. Επαναλαµβάνουµε µία στρώση µπισκότα σαβουαγιάρ. Στρώνουµε µία στρώση την υπόλοιπη κρέµα τυριού. Τέλος στρώνουµε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.

Καλύπτουµε το γλυκό µε τη σαντιγί. Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη σοκολάτα ή µε τρούφα. Αφήνουµε το Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβουµε σε κοµµάτια.

Κερκυραϊκή

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα