Υλικά 
2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
8 κρόκους (από αυγά ολόφρεσκα βιολογικά)
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή κουβερτούρα σε σταγόνες
3 πακέτα (3x200 γρ.) τυρί μασκαρπόνε
2 φλ. δυνατό καφέ
1/2 φλ. αμαρέτο
350 γραμ
σαντιγί 100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα µπολ, βάζουµε τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν και να κρεµώσουν για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουµε στην κρέµα και τα τρίµµατα σοκολάτας.

Θα χρησιµοποιήσουµε ένα µακρόστενο πυρίµαχο σκεύος. Βάζουµε σε ένα άλλο µπολ τον καφέ (κρύο) και το αµαρέτο. Βουτάµε ένα ένα τα σαβουαγιάρ µέχρι τη µέση και τα στρώνουµε σε σειρά, να καλυφθεί ο πάτος του πυρίµαχου σκεύους.

Απλώνουμε σε µία στρώση τη µισή κρέµα τυριού. Επαναλαµβάνουµε µία στρώση µπισκότα σαβουαγιάρ. Στρώνουµε µία στρώση την υπόλοιπη κρέµα τυριού. Τέλος στρώνουµε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.

Καλύπτουµε το γλυκό µε τη σαντιγί. Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη σοκολάτα ή µε τρούφα. Αφήνουµε το Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβουµε σε κοµµάτια.

Κερκυραϊκή