Υλικά 

Για τη ζύμη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού
αυγά: 2
κρόκοι αυγών: 2
σόδα ή μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι: λίγο
πορτοκάλι: 1 μικρό, ο χυμός και το ξύσμα του
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα

μέλι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση 
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους με τη σόδα και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν πολύ καλά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μέρτια ζύμη. Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 2 μπάλες, τις τυλίγετε σε μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο 1-2 ώρες.

Πασπαλίζετε τον πάγκο με αλεύρι, αλευρώνετε τα χέρια σας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ή τη βέργα σε λεπτά φύλλα. (Αν η ζύμη κολλάει, δεν προσθέτετε αλεύρι, για να γίνουν οι δίπλες σας αφράτες. Αλευρώνετε μόνο τα χέρια σας και τον πάγκο.) Κόβετε τα φύλλα σε κάθετες λωρίδες ή σε τετράγωνα, πλευράς 10 εκ. και κάνετε σε κάθε δίπλα 2 σχισμές. Τις αραδιάζετε στον πάγκο και τις σκεπάζετε με πετσέτα για να μη στεγνώσουν.

Σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Βυθίζετε κατόπιν μερικές δίπλες και τις τηγανίζετε ελαφρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες δίπλες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίσουν πάνω απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει. Περιχύνετε με το σιρόπι τις κρύες δίπλες με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.