Πανεύκολο, υπέροχο, γευστικότατο, εύκολο και ελαφρύ αυτό το μιλφέιγ, που στην γλώσσα του σημαίνει χίλια φύλλα και που εμείς θα το φτιάξουμε με μπισκότα κράκερς απίθανα ωραίο.

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Θα χρειαστούμε δυο πακέτα κράκερς, φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα και για να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, επίσης θα χρειαστούμε μια κρέμα γάλακτος για σαντιγί, κανέλλα και λίγα αμύγδαλα φιλέ.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής έχετε δυο επιλογές, η να την φτιάξετε εσείς η να την πάρετε έτοιμη στο φακελάκι για μεγαλύτερη ευκολία, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την χτυπήσετε όπως λέει η οδηγία με γάλα κρύο και να την έχετε στο λεπτό.

Η άλλη επιλογή λέει να βάλετε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα 600 γρ, 100 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 20 γρ. αλεύρι και 20 γρ. κόρν Φλάουερ, 3 κρόκους αυγών και ένα κομματάκι βούτυρο σαν σπιρτόκουτο για το τέλος.

Τα χτυπάτε όλα μαζί με το σύρμα και τα βάζετε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας να μην κολλήσει μέχρι να πήξει, μόλις πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο και έτοιμη η κρέμα.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, εγω χρησιμοποιώ κεραμικό και αφού βρέξουμε τα κράκερς στο γάλα τα στρώνουμε στον πάτο.

Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε ελαφρώς με κανέλλα, από πάνω βάζουμε άλλη μια σειρά βρεμένα με γάλα κράκερς και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, ξαναπασπαλίζοντας λίγη κανέλα.

Χτυπάμε σ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος για σαντιγί μέχρι να κάνει μύτες, τότε την βάζουμε από πάνω χωρίς να την στρώσουμε με σπάτουλα, να είναι άγρια, φαίνεται πιο όμορφη, γιατί και η αισθητική είναι απαραίτητη πάντα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και αφού καβουρδίσουμε λίγο τα αμύγδαλα τα ρίχνουμε κι αυτά από πάνω, μπορείτε βέβαια αν θέλετε, να τρίψετε κράκερς αντί για αμύγδαλα και να πασπαλίσετε λίγη άχνη ζάχαρη με λίγη κανέλλα.

Το βάζετε για δυο ώρες στο ψυγείο και έτοιμο!!

Για μεγαλύτερο ταψί κάνετε διπλή δόση.