tiganites-me-kolokythakia-1200_713d719dab19ec5cd17c5eeb59082ca9
Γεύσεις

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού

Με άνηθο και παρμεζάνα

Υλικά
 2 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα
 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα 
 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
 1/3 του φλυτζανιού φέτα
 λάδι για το τηγάνισμα
 λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 
Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε για 10'σε σουρωτήρι. Τα στύβετε πολύ καλά για να αφαιρέσετε τα υγρά τους.  Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, τον άνηθο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ξεχωριστό μπολ.
Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το μείγμα με κουταλιές που να απέχουν μεταξύ τους. Μόλις πήξουν οι τηγανίτες και χρυσίσουν από τη μια μεριά, τις γυρνάτε να ψηθούν κι απ' την άλλη. 
Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε. Σερβίρετε με τζατζίκι ή άλλο ντιπ γιαουρτιού, σαν αυτό που σας προτείνουμε παραπάνω..

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα