Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού
Ένα κρύο σνακ με ελάχιστα υλικά
Υλικά
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
50 γρ. μύρτιλα
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
30 γρ. φραγκοστάφυλα
Εκτέλεση
Σε ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα του σκεύους.
Αναμεινύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και δημιουργούμε μια στρώση γιαουρτιού στο ταψάκι. Ισιώνουμε με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε από πάνω με μύρτιλα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φραγκοστάφυλλα.
Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ανομοιόμορφες μπάρες. Σερβίρουμε τις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού αμέσως.
Βίντεο συνταγής
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
50 γρ. μύρτιλα
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
30 γρ. φραγκοστάφυλα
Εκτέλεση
Σε ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα του σκεύους.
Αναμεινύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και δημιουργούμε μια στρώση γιαουρτιού στο ταψάκι. Ισιώνουμε με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε από πάνω με μύρτιλα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φραγκοστάφυλλα.
Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ανομοιόμορφες μπάρες. Σερβίρουμε τις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού αμέσως.
Βίντεο συνταγής