tourta-tiramisu
Γεύσεις

Τούρτα Τιραμισού

Θα το φτιάξετε εύκολα με κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμα

Υλικά
Για το παντεσπάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
Ζάχαρη 1 κούπα
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγά 5

Για το σιρόπι
Νερό 2 1/2 κούπες
Στιγμιαίος καφές 2 1/2 κουταλιές της σούπας (νες καφέ)
Κονιάκ 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση
Κρέμα γάλακτος 500 γρ
Άχνη ζάχαρη 1 κούπα
Τυρί κρέμα 2 κουτιά (200 γρ)
Αυγό 1

Οδηγίες
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Αφού κρυώσει, χωρίζουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια.

Για το σιρόπι , βράζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά .

Για την γέμιση, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια ωραία κρέμα.

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω , βάζουμε την μια βάση(παντεσπάνι) σε μια πιατέλα την σιροπιάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω. Βάζουμε μετά την άλλη βάση(παντεσπάνι) πάνω από την κρέμα , την σιροπιάζουμε και απλώνουμε από πάνω της την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο για να καλύψουμε την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα