Υλικά
Για το παντεσπάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
Ζάχαρη 1 κούπα
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγά 5

Για το σιρόπι
Νερό 2 1/2 κούπες
Στιγμιαίος καφές 2 1/2 κουταλιές της σούπας (νες καφέ)
Κονιάκ 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση
Κρέμα γάλακτος 500 γρ
Άχνη ζάχαρη 1 κούπα
Τυρί κρέμα 2 κουτιά (200 γρ)
Αυγό 1

Οδηγίες
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Αφού κρυώσει, χωρίζουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια.

Για το σιρόπι , βράζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά .

Για την γέμιση, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια ωραία κρέμα.

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω , βάζουμε την μια βάση(παντεσπάνι) σε μια πιατέλα την σιροπιάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω. Βάζουμε μετά την άλλη βάση(παντεσπάνι) πάνω από την κρέμα , την σιροπιάζουμε και απλώνουμε από πάνω της την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο για να καλύψουμε την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες.