Υλικά 
2 κιλά μύδια φρέσκα
1/3 φλιτζάνι κρασί λευκό
200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
3 μέτριες ώριμες σφιχτές ντομάτες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μπούκοβο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Ξύνετε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Καθαρίζετε τα υπόλοιπα και κρατάτε μόνο την ψίχα τους. Φιλτράρετε όσο ζουμί έβγαλαν και το φυλάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τα υγρά της, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύετε για 8' περίπου να μαραθεί κι αυτή. Προσθέτετε το ζουμί από το άχνισμα των μυδιών και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4'-5' ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μύδια και τον μαϊντανό, και συνεχίζετε ανακατεύοντας το μαγείρεμα για άλλα 3' σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα και λίγο μπούκοβο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.