γρανιτα
Γεύσεις

Γρανίτα φράουλα: Φτιάξτε εύκολα την πιο δροσιστική γρανίτα

Μια απόλαυση για το Καλοκαίρι

Υλικά

1 κιλό φράουλες ώριμες
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
4 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


Βάζουμε τις φράουλες στο multi και τις πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με τον φραουλοπολτό. Με τη βοήθεια ενός χωνιού ρίχνουμε το μίγμα σε παγοκυψέλες και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα τα γρανιτοπαγάκια μας είναι έτοιμα για χρήση.
Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε, τα χτυπάμε για λίγο στο multi (εάν είναι πολύ σκληρά προσθέτουμε 1 κουταλάκι νερό) και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να την πιούμε στο ποτήρι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα