Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
μοσχαρακι
Γεύσεις

Μοσχάρι με κολοκυθάκια των παιδικών μας χρόνων

Με κόκκινο κρασί και μαϊντανό

Υλικά


1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
11/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
3 ώριμες ντομάτα
2 κουτ. σούπας πελτέ

Εκτέλεση


Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε με το μισό λάδι να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέτετε και το κρέας και αφήνετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, σβήστε με το κρασί, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ώστε να μαγειρευτεί καλά.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε την κατσαρόλα σας καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα κολοκυθάκια το φαγητό σας είναι έτοιμο. Αφήστε λίγο να κρυώσει και συνοδεύστε με φέτα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα