Υλικά:

5 φλ. γάλα
½ φλ. κορν φλάουρ
4 αβγά
1 φακελάκι βανίλια
¾ φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
πραλίνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 φλιτζάνια γάλα, το κορν φλάουρ, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη. Ανάβετε σε μέτρια εστία και μόλις η ζάχαρη ξεκινήσει να λιώνει ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρετε από την εστία για 2 λεπτά και ρίχνετε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα και να γίνει ένα με την καραμέλα. Αποσύρετε από την εστία. Με μια βαθουλή κουτάλα, προσθέτετε λίγο-λίγο γάλα στο μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας ταυτοχρόνως. Αφού βάλετε τουλάχιστον 4 κουταλιές γάλα, επαναφέρετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα. Σε δυνατή εστία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει. Τέλος, αποσύρετε από την εστία και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει τελείως. Σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος βάζετε μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω κρέμα καραμέλας.