ΤΟΥΡΤΑ-ΜΕ-ΑΜΥΓΔΑΛΑ-ΚΑΙ-ΛΕΥΚΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-553x350
Γεύσεις

Κέικ με αμύγδαλα και σταφίδες

Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά

Υλικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές, ανάμεικτες
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το νερό, το πορτοκάλι, τις σταφίδες και την αμυγδαλόψιχα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Το ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου για 45’-55’.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα