Υλικά

2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
100 γρ. ξηρό ποπ κορν
25 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αλατισμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. ωμά αράπικα φιστίκια ή peanuts
225 γρ. σιρόπι Γκόλντεν
90 γρ. μαλακή σκούρα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι ξίδι από λευκό κρασί ή μηλίτη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα με σκέπασμα το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ποπ κορν και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε κουνώντας το σκέυος κατά διαστήματα, ώσπου να σταματήσει το ποπ κορν να ανπηδά (μερικά λεπτά). Σβήνετε τη φωτιά και αδειάζετε το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια βάζετε στη ζεστή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και το ρίχνετε πάνω στο ποπ κορν. Πασπαλίζετε με το αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα φιστίκια και ανακατεύετε ξανά.

Σε άλλη κατσαρόλα αναμειγνύετε το σιρόπι Γκόλντεν, τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά, για να λιώσει η ζάχαρη και δυναμώνετε τη φωτιά. Βράζετε ώσπου να φτάσει η ζάχαρη στους 111 βαθμούς, κάτι που ελέγχετε με ειδικό θερμόμετρο.