sinatgi-rizoto-me-parmezana-pastous-krokous-prof
Γεύσεις

Ριζότο με κοτόπουλο καρμπονάρα

Πολύ εύκολο φαγητό

Υλικά (για 4 μερίδες)

2 κουτ. ελαιόλαδο
300 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 4 λεπτές φέτες
140 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
700-800 ml ζωμός κοτόπουλου ζεστός
100 γρ. αρακάς
25 γρ. τριμμένη

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το ζαμπόν ή το μπέικον, ώσπου να ροδίσει και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και τηγανίζετε για 1 λεπτό. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί όλο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα