Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Με λευκό κρασί και δαφνόφυλλα
Συστατικά
½ κιλό μακαρόνια Νο31 κιλό μοσχάρι γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 γαρύφαλλα
4 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
2/3 κούπας λάδι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κούπες νερό
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κυβάκια και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι.Προσθέτουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και τέλος το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την ντομάτα και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρις ότου το κρέας μαλακώσει πολύ. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με την παρμαζένα.