Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
28068_buffalo_chicken_wings_600
Γεύσεις

Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή

Υλικά

10 φτερούγες κοτόπουλου
4 κουτ. της σούπας κέτσαπ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα Fotsi
2 κουταλιές λεμονοπίπερο Fotsi
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. του γλυκού εγχώρια ρίγανη Fotsi
1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο Fotsi
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι βοτάνων Fotsi

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, την καπνιστή πάπρικα, το λεμονοπίπερο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το αποξηραμένο σκόρδο. Αλατίζετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με αυτό τις φτερούγες κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º με αέρα για 25 λεπτά. Σερβίρετε τις φτερούγες και συνοδεύετε με την σάλτσα που έμεινε στο ταψί.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα