Αυτά είναι τα μυστικά για το πιο τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο
Η νοστιμιά του τηγανητού κοτόπουλου στον φούρνο
Υλικά
8 φλυτζάνια ψημένα ψίχουλα2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 στήθη κοτόπουλο
1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι
Οδηγίες
Αδειάζουμε με το χέρι τα ψίχουλα από 2 φραντζόλες μπαγιάτικο ψωμί, τα οποία θα ψιλοκόψουμε σε ένα μούλτι σε κομμάτια στο μέγεθος νιφάδας για κορν φλέικ. Τα ψεκάζουμε με το βούτυρο και λίγο αλάτι και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε την μισή παρμεζάνα, το θυμάρι, το λάδι, την μουστάρδα, το ξύσμα και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και κυλάμε τα φιλέτα στα ψίχουλα μέχρι να τα καλύψουν.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στην ένδειξη γκριλ σε λαδωμένη σχάρα ψήνουμε για 20 λεπτά από την μία πλευρά και 10 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε με συνοδεία πράσινης σαλάτας και χωριάτικης τηγανιτής πατάτας με τη φλούδα.